The Program

RETRO ROCK I

Dette utraditionelle program med berømte rock-numre fra 60-erne og 70-erne har tiltrukket et stort publikum i både Europa og USA.

Koncerten indledes med et udvalg af Procol Harums greatest hits. Allerede i det første stykke, det berømte “A Whiter Shade of Pale”, fortrylles lytteren af denne all-time-favorit med dens inderlige og hjertevarme melodi. Ånden fra 60-erne springer frem og fortryller straks enhver, som lytter til musikken. Procol Harums velkendte Hammond orgel sound imiteres på pibe-orglet. Efter den sigøjneragtige og nostalgiske ”Beyond the Pale” følger en anden ”sjæler”, den bittersøde og rørende ”A Salty Dog”, som Gary Brooker komponerede efter sin fars alt for tidlige død.

Nu følger en samling mere avancerede Retro Rock stykker af legendariske Jethro Tull. Den jazzede ”Nothing is Easy”, den indadvendte ”Look into the Sun” og til sidst den elegante ”Bourée” over et berømt Bach-stykke, indeholdende et af koncertens mest spektakulære momenter med en overstrømmende og virtuos pedal-solo på orglet.

Som en langsom sats i en symfoni kommer nu en gruppe med tre af de smukkeste Paul Simon sange: "Scarborough Fair", "American Tune" og "Sound of Silence", alle lyriske, blide og inderlige, men med dybde og magi i udtrykket. Stykkerne er indbyrdes forbundet med små kadencer af de to musikere.

USA’s legendariske rock gruppe “The Doors” er repræsenteret med “Riders on the Storm", karakteristisk med sin arkaiske melodiske linje og næsten hypnotiske rytme, efterfulgt af den ungdommelige lækkerbisken “Touch Me” i al sin funklende frodighed.

Koncerten afrundes med endnu to Procol Harum numre: den sørgmodige “Shine on Brightly” og den både rockende og opløftende “Grand Finale”, som associerer til baroktidens G. F. Händel.

Retro Rock koncerten er ikke beregnet til at behage puristiske akademikere, men dens sigte er at give intense og berigende musikalske oplevelser for alle musikelskere, hvad enten det drejer sig om klassiske nørder eller rock-entusiaster, unge eller gamle, musikalsk veluddannede eller helt uforberedte.


RETRO ROCK II

Efter den store success med Retro Rock I begyndte Sven-Ingvart straks at arbejde med en række helt nye transkriptioner af rock-klassikere.

Denne nye serie indeholder igen en række berømte klassikere som for eksempel den inderlige, dybtfølte “Stairway to Heaven” og den vilde “Immigrant Song” af Led Zeppelin. Den nostalgiske “Parisienne Walkways”,- hvis karakter egner sig fortrinligt til violinen – og den ekspressive “Midnight Blues” repræsenterer det smukke udtryk hos nu afdøde Gary Moore.

Blandt de øvrige korte numre i denne samling finder man de elegante og country-inspirerede numre “Big Love” og Rhiannon” af Fleetwood Mac, den gamle “Doors”-klassiker “People are Strange”, og endelig to Procol Harum greatest hits, den klassisk-inspirerede “Homburg” og det gode gamle rock-nummer “Conquistador”.

En særlig omtale fortjener denne samlings store trilogy af legendariske Pink Floyd. “Shine on You Crazy Diamon I” – “Wish You were Here” – “Shine on You Crazy Diamond II” hører til bandets mest berømte numre.
Med denne forskelligartede og komplekse musik forlader vi faktisk mainstream rock-klassikerne for at bevæge os ind i en musikgenre, som dårligt kan sættes i bås indenfor en bestemt genre af rockmusikken. Den fortjener en plads blandt det 20. århundredes største kompositioner, inklusive den “klassiske” musik. Størrelsen og dimensionerne i denne trilogi med al dens opfindsomhed og originalitet minder os om et stort klassisk værk i tre satser. Intime og rørende afsnit af den yderste skønhed og ekspressive melodiske linier veksler med spændende harmoniske forløb, rock-inspirerede afsnit og store heroiske udbrud.

Pink Floyd Trilogien er højdepunktet på Retro Rock II.
   <<